Aanstaande zaterdag weer KNSB-competitie en weer thuis!

Aanstaande zaterdag, 7 november, staat de 3e ronde van de KNSB-competitie op het programma. We spelen weer thuis, hetgeen betekent dat er weer 4 LSG-teams zijn te bewonderen in het Denksportcentrum.

LSG IntelliMagic neemt het op tegen de koploper, Kennemer Combinatie (KC). Zij zijn vorig jaar gepromoveerd, en hebben direct de koppositie in de Meesterklasse ingenomen. Normaliter heeft KC al een stevig team, maar het kan nog sterker. De versterking voor dit seizoen, Loek van Wely, zou weleens tegen LSG IntelliMagic zijn debuut kunnen maken. Het belooft een spannende pot te worden, waarbij in ieder geval gehoopt wordt dat deze keer iedereen van de tegenstander op tijd komt opdagen.

LSG 2 mag tegen de reserves van KC. Om op koers te blijven zal het tweede willen winnen van het slecht gestarte KC 2 (2 nederlagen). Van onderschatting zal geen sprake zijn, want zeker de topborden van KC 2 zijn goede en ervaren schakers.

LSG 3 heeft al vroeg in het seizoen een ‘wedstrijd van de waarheid’, namelijk tegen medekoploper Westlandse Schaakcombinatie (WSC). Dit team was voor de competiestart al aangemerkt als 1 van de kanshebbers voor het kampioenschap en maakt het tot nu toe ook waar. Spannend!

LSG 4 is de competitie verrassend goed gestart. Het had zelfs nog beter kunnen gaan als Voorschoten 2 in de vorige ronde niet ontglipt was. Dit keer tegen Sliedrecht. Dit team kent een slechte start (twee keer verloren), maar heeft een goed team. Sliedrecht zal zeker proberen het team met de laagste gemiddelde rating (LSG 4) te verslaan zodat ze weer naar boven kunnen kijken.

Aanstaande zaterdag dus, 4 spannende wedstrijden in het Denksportcentrum. Er wordt gestart om 13.00 uur (GMT/UTC +1, MET) .

Tekst: Daan Binnendijk

Geplaatst in KNSB, LSG 1, LSG 2, LSG 3, LSG 4