Briljante botsing van breinen

Door: Rob Uittenbogaard

Op dinsdag 2 mei jongstleden speelde ik in een uitwedstrijd voor LSG 7 tegen Leithen 2. Met de witte stukken trof ik een oude bekende – Joris Kuipers. Helaas ging de wedstrijd voor ons verloren met het kleinst mogelijke verschil van 4½ – 3½. Maar zelf boekte ik wel een fraaie overwinning tegen mijn op papier sterkere tegenstander. De climax van onze enerverende partij kwam tot stand na zwarts zet 31…Lb7. Zie het diagram hieronder. Wat zou u gespeeld hebben?

Stelling na 31…Lb7 in de partij Rob Uittenbogaard tegen Joris Kuipers gespeeld op 2 mei 2017

In een dergelijke situatie komt het erop aan doortastend op te treden. Wit heeft zijn tegenstander overspeeld, maar in tijdnood kan nog van alles gebeuren. Tot mijn woeste vreugde kon ik het hier met een paar harde klappen uitmaken. De mond van LSG topspeler Eelco Kuipers, die als toeschouwer aanwezig was, zakte enkele centimeters open en sprak met schorre stem: “Te6 – briljant!”. Hieronder de slotzetten.

Geplaatst in LeiSB, LSG 7
2 reacties op “Briljante botsing van breinen
  1. Robert Straver schreef:

    Hi Rob, ik had de combinatie toevallig al gezien. Erg mooi!! Eentje om in te lijsten.