LSG-3-zwart wint van Rokado-wit (update)

De zwartborden van LSG 3 wonnen met 2½ – 1½ van de witborden van Rokado. Helaas verloren onze witborden met ½ – 3½. In totaal wonnen de zwarten met 6 – 2 van de witten!

Onze teamleider greep deze uitkomst meteen aan om toekomstige discussies over wie er wit mag in de kiem te smoren. Bij volgende wedstrijden heeft iedereen zwart.

De eerste uitslag afgelopen zaterdag was helaas een zwarte nul voor ons. Van Dorp had direct na de opening een zeer diepe combinatie ontworpen. Helaas zat er een lek in en de witspeler kreeg hierdoor een makkelijk punt in de schoot geworpen.

Hierna kwam het op het scorebord niet meer goed met LSG 3, hoewel er op alle borden volop werd gestreden. Kopman Kuipers won, uiteraard met de zwarte stukken, nog wel in een ogenschijnlijk chaotische kakofonie. Ook Gevers was op weg naar de winst, maar liet zich per ongeluk een toren ontfutselen. Termeulen was bezig met zijn geliefde gambietspel, maar trof een tegenstander die zich voortreffelijk verdedigde. Invaller Roosendaal was ook al op weg naar winst, maar liet zich gek maken door een Tal-achtige combinatie.

Verder nog twee remises. Straver deed een gooi naar de saaiste partij van de laatste tweehonderd jaar. Marcel had met wit na een rustige openingsfase de druk systematisch opgevoerd en miste de winnende voortzetting, waar zelfs menig computer nog moeite mee zou hebben. In het vervolg kreeg hij nog een vrije b-pion die hij, vanwege zijn zwakke pionnen op de koningsvleugel, die Marcels tegenstander één voor één oppeuzelde, helaas niet te gelde kon brengen. In een gelijke stelling, waarin zwart betere praktische kansen had, gaf zwart zijn pluspion weg waarna het punt gedeeld werd. Tenslotte nog een zwart punt op het bord van bovengetekende, in een partij die ik hieronder zal toelichten.

LSG 3 is nog bezig zich aan te passen aan de sterkere tegenstand in de tweede klasse van onze schaakbond. Terwijl we vorig jaar nog achteroverleunend de punten in ontvangst konden nemen, zal er nu echt gewerkt moeten gaan worden.

LSG 3 Rokado3 - 5
Kuipers , E.F. (Eelco) (2316)Linden van der, H. (Hans) (2164)1 - 0
Gevers , E. (Ernst) (1983)Surewaard , W.W.H.H. (Wilbert) (2044) 0 - 1
Dorp van, Q.T. (Quirinius) (2147)Westenberg , H. (Han) (2094)0 - 1
Termeulen , A. (Albert) (2086)Oomens , M.H.L. (Matthias) (2156)0 - 1
Hof van 't, E.C. (Eric) (2105)Boog , B.G.J. (Ben) (2129)1 - 0
Roosendaal , C.S.V. (Chris) (2071)Dijken van, R.B. (Rex) (2031)0 - 1
Straver , R. (Robert) (2134)Ensering , H.M. (Rick) (2004)½ - ½
Mol , M.W. (Marcel) (2051)Linden van der, M.C. (Marco) (2028)½ - ½

Zie ook: het verslag van Rokado

Geplaatst in KNSB, LSG 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*