LSG 6 promoveert óók

Dit is hoogstwaarschijnlijk een unicum in de geschiedenis van LSG. Nadat eerder al LSG 2, LSG 3 én LSG 4 promoveerden naar een hogere klasse, zorgde een zwaarbevochten zege van LSG 6 op ASC 2 afgelopen vrijdagavond voor de vierde promotie dit seizoen!

Uitslagen van de wedstrijd LSG 6 tegen ASC 2, gespeeld op vrijdag 12 mei 2017

In de slotstand van de LSB 1e klasse neemt LSG 6 de tweede positie in, wat naast de kampioen Philidor 3, ook recht geeft op promotie naar de Promotieklasse van de Leidse Schaakbond. Het onderlinge duel tussen LSG 6 en Philidor 3 was weliswaar door ons gewonnen, maar laatstgenoemde verzamelde meer bordpunten. Desalniettemin een puike prestatie van het zesde LSG team, dat als enige team in deze klasse ongeslagen bleef.

Endstand in de 1e klasse van de Leidse Schaakbond, seizoen 2016/2017

Als we kijken naar de individuele scores van de spelers van LSG 6, dan springen de resultaten van Ruud Dobbelaar, Michiel Zeevaarder en Bart van den Bosse in het oog. Alleen Ruud behaalde met zijn score van 5½ uit 7 al 2½ punt méér dan op basis van zijn rating vooraf werd verwacht. Die rating is nu dan ook snel aan het stijgen.

Individuele prestaties LSG 6 in het seizoen 2016-2017

Geplaatst in LeiSB, LSG 6
3 reacties op “LSG 6 promoveert óók
 1. Frank schreef:

  Het was inderdaad een bizarre ontknoping van een eveneens bizar seizoen! We kwamen maar langzaam op dreef en begonnen zeer matig met 2x gelijkspel tegen de op papier zwakkeren uit de poule.Maar naarmate het seizoen vorderde kwamen we steeds meer op stoom en gingen zelfs geloven in een mogelijke promotie.Met als climax de nummers 1 en 2 uit de poule verslagen te hebben werd ons geloof ineens werkelijkheid!
  Het was een mooi seizoen en proficiat aan alle teamleden en hun volle inzet! Wie weet wat volgend seizoen gaat brengen…

 2. Bart schreef:

  Het was een prachtseizoen! M’n pijnlijke verliespartij in de 3e ronde zorgde ervoor dat ik weer wat ging oefenen – en dat loonde zowaar 🙂 Hulde aan alle teamgenoten en ook dank aan invallers Luuk en Rob die met hun 100% score een significante bijdrage hebben geleverd. Extra dank aan eenieder die dit seizoen mijn naam goed heeft weten te spellen, ontroerend..

 3. Adinda schreef:

  Gefeliciteerd heren!
  Goed gedaan!