LSG live vanuit Turkije op Chess24 en YouTube

De verrichtingen van onze topspelers op de European Chess Club Cup zijn deze week dagelijks live te volgen via chess24.com. Ook is er een video uit de vierde ronde op YouTube.com waarin de partijen van LSG worden besproken.

In de vierde ronde op 11 oktober speelde LSG tegen een sterke club uit Azerbeidzjan. De wedstrijd werd op tafel 2 gespeeld en was hierdoor voor een groot gedeelte live zichtbaar op de video. Ook bespraken de commentatoren de partijen van onze clubgenoten.

Deze video kun je hier vinden. Vanaf ongeveer 1:37 komt LSG gedurende 20 minuten aan bod. Hieronder enkele screenshots.

De partijen van LSG worden besproken vanaf 1:37.

Op bord 2 zit Arthur in diep gepeins. Naast hem achtereenvolgens Edwin, Casper, Eelke en Martin. Achter Casper staat Karjakin belangstellend toe te kijken.

Arkadij Naiditsch behaalde een benauwde remise. Een knappe prestatie van Jan, hier achter de witte stukken.

Geplaatst in Europacup
2 reacties op “LSG live vanuit Turkije op Chess24 en YouTube
  1. Raoul schreef:

    5,5-0,5 schaken kan soms hard zijn. Dit is de derde keer dat we tegen de bronzen ruiter spelen en bij de vorige twee keer haalden we meer bordpunten. Maar toch, we zijn nog nooit zo dicht bij een matchpunt geweest. Ik heb uren lang op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik kan mij de teleurstelling voorstellen, maar ik ben trots op jullie prestatie! Ga zo door, Raoul

  2. Thomas Richter schreef:

    Inderdaad, 3-3 was “in principe” mogelijk. Maar het is blijkbaar kenmerkend voor een (heel) sterk team dat zij hun voordelen uiteindelijk verzilveren, en ook dat zij uit verloren standen (Vitiugov, eventjes ook Matlakov) ontsnappen.
    Bedankt voor alle verslagen!

    Thomas Richter (schaker/knoeier voor En Passant Texel en schrijverling voor verschillende Duitse schaaksites)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*