Partij impressie Kroeg & Loper 2016


Maar uiteraard had ik ook mijn “pech”. Tegen Guido Bakker gaf ik zo maar een paard weg. Daarnaast werd ik op regelmatige wijze overspeeld door Clement van de Laar. Goede partijen speelde ik tegen Tony Goudriaan en Willem de Haan, die ik beide won. Aan het einde van de geslaagde schaakdag kon ik met mijn score van 4½ uit 7 tevreden aan het bier beginnen. Samen met Daan eindigden we op 20ste (of gedeeld 13de) positie, terwijl qua rating plek 36 verwacht had mogen worden.

Nog een tip aan de organisatie voor volgend jaar: vermeld alle relevante regels op het papieren overzicht. Omroepen bij de start van het toernooi is minder effectief, aangezien de meeste deelnemers dit gewoon niet kunnen verstaan. Wat ontbrak was met name (a) welke speler heeft wit op bord 1 en (b) welke stand van de DGT klok is van toepassing. Afgezien van deze details heb ik niets dan lof voor de uitstekende organisatie!

Geplaatst in Kroeg & Loper
2 reacties op “Partij impressie Kroeg & Loper 2016
 1. Robert schreef:

  Leuk stuk Eric! Bestaat geluk of pech eigenlijk wel bij schaken? Ik scoorde een op papier fraaie en ongeslagen 5,5 uit 7 maar in de 3 remises heb ik totaal, maar dan ook totaal verloren gestaan. In 1 partij miste Bart va de BosseN tot 2x toe mat in 1, in 1 partij stond ik een dame, 4 pionnen en een loper achter en ging de tegenstander door de vlag (net nadat hij mijn laatste pion had geslagen) en in 1 partij waren 2 pionnen meer in het verre eindspel niet aan mijn tegenstander besteed.

  Er zijn puristen die menen dat er geen geluk of pech bij schaken bestaat. Er bestaan alleen blunders. Geloof dat ik het daar eigenlijk wel mee eens ben.

  Tot slot nog een tip voor de wederom zeer goede organisatie: organiseer het volgend jaar weer!

  • Bart schreef:

   Fijn dat je me hier nog even aan herinnert.. 🙂
   Maar je had natuurlijk het ‘geluk’ dat dit de eerste partij was en ik nog niet helemaal wakker was. En dat ik een prutser ben. Enorm geslaagd toernooi verder! Memorabele speeches van de ooievaar.