Kroeg & Loper

kl

LSG introduceerde in 2008 het Kroeg & Lopertoernooi. Gezellig schaken voor tweetallen in de cafés in de Leidse binnenstad.

Het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) organiseert dit jaar voor de 9e keer in successie het Kroeg&Loper schaaktoernooi voor tweetallen. Het toernooi vindt plaats verspreid over meerdere locaties in de Leidse binnenstad. Na elke ronde krijg je te horen waar je de volgende ronde mag aantreden. Het deelnemersveld loopt uiteen van grootmeesters tot goedwillende huisschakers die wel van een uitdaging én een gezellige dag houden. Het toernooi begint met de registratie in Café / Sociëteit de Burcht tussen 09.30 en 10.00 uur. De eerste ronde begint om 10.30 uur. De prijsuitreiking in dezelfde locatie wordt verwacht om ca. 18.00 uur.

Voor de eerste prijs van 500 € (deel uitmakend van een totale prijzenpot van 1300 €) zal hard gestreden worden door een – naar wij hopen – vergelijkbaar deelnemersveld als vorig jaar onder even fraaie weersomstandigheden. Voor velen wordt het dan een mooie gelegenheid om na een mooie wandeling onder het genot van een drankje en hopelijk een stralende zon, het op te nemen tegen mogelijk zelfs een sterke grootmeester.

De organisatie is ook dit jaar weer in de bekwame handen van Ornett Stork, Michiel Zeevaarder en Eelco Kuipers. Alle informatie evenals de voorlopige deelnemerslijst kunt u vinden op de kroegloperspagina. Aanmelden kan via het formulier met de belofte om zondag 28 augustus tussen 9:30 en 10:00 in Sociëteit ‘De Burcht’ te verschijnen. De deelnemerslijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Informatie
Datum: Zondag 28 augustus 2016
Inschrijfgeld € 20 per tweetal (ofwel € 10 per persoon)
Aanmelden U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Bij aanmelding naam, vereniging en KNSB rating vermelden. Op zondag 28 augustus verwachten wij u van 9:30 tot 10:00 uur bij Sociëteit De Burcht. Check de deelnemerslijst om te zien wie er ook meedoen.
Indeling Er wordt 7 ronden na-ijlend Zwitsers ingedeeld op basis van bordpunten en rating. De indeling van de laatste ronde is bij voldoende tijd niet na-ijlend en komt tot stand o.b.v. de actuele stand na ronde 6. Uitslagen worden via de app gecommuniceerd. Ga hiervoor naar www.chessreporter.nl
Eindstand Bij gelijk eindigen op bordpunten wordt eerst gekeken naar
weerstandspunten. Indien die ook gelijk zijn wordt het prijzengeld gedeeld.
Maximaal aantal teams 100
Tempo 20 minuten per persoon per partij
Prijsuitreiking streeftijd 18:00 uur
Aanmelden

Deelnemende kroegen (onder voorbehoud)

Sociëteit De Burcht
Koetshuis de Burcht
Restaurant ´t Fust
Belgisch Biercafé Olivier
Bad Habits
Odessa
Restaurant Burgerzaken
Mevrouw Van der Werf
Eet-, drink- en kunstlokaal Vooraf en Toe
Dranklokaal De WW
Estaminet Schommelen
De Vergulde Kruik
Bar Eetcafé Terras Einstein

Prijzengeld

Eerste prijs: 500 euro
Tweede prijs: 300 euro
Derde prijs: 200 euro
Eerste prijs tot 4000: 100 euro
Eerste prijs tot 3600: 100 euro
Eerste prijs tot 3200: 100 euro
Het prijzengeld is gegarandeerd vanaf 70 deelnemende teams.

The places to be

U komt hier ↓ Leiden binnen als u de trein neemt naar Leiden Centraal Station.

plattegrond

Parkeren

Voor de deelnemers die met de auto komen: Parkeren in Leiden binnen de singels is lastig en duur. Parkeren buiten de singels is gratis en mogelijk, maar dan moet u de weg nog naar de aanmeldlocatie vinden. Een alternatief is parkeren op de Haagweg. Vandaar rijden pendelbusjes naar het centrum, maar de afstand tot het verzamelpunt is op loopafstand.
Enkele nuttige links: Algemene info parkeerterrein Haagweg | Tarieven | Route naar de Haagweg

Organisatie

Ornett Stork, Michiel Zeevaarder en Eelco Kuipers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*