Voorbeschouwing externe competitie LSB

De competitie is ingedeeld, staat op de site van de LSB en binnenkort staan ook alle wedstrijden in onze eigen sitekalender. De teamleiders zijn er klaar voor, iedereen staat in de startblokken. Kortom, nog net op tijd voor een voorbeschouwing en prognose.

Promotieklasse (LSG 5)
Hoewel er nog geen actueel pr/degr-reglement op de site van de LSB staat, kunnen we er van uitgaan dat dit jaar alleen de kampioen promoveert. De degradatie zou ook nog weleens versterkt kunnen worden dit seizoen, want de promovendi naar de KNSB (Leiderdorp en LSG 4) zullen alle zeilen bij moeten zetten om in de KNSB te blijven. Vorig seizoen bleek dat in de promotieklasse de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Het zal aankomen op mentaliteit, teamspirit en geluk. Het huidige vijfde heeft een vertrouwde harde top en een paar, in mijn ogen ‘underrated’, nieuwkomers. Het is aan Coenraad wel toevertrouwd om er net als vorig seizoen een geoliede machine van de maken.
Prognose : Plek bij de eerste 3

1e klasse (LSG 6)
Het eerste wat opvalt aan het competitieschema van de 1e klasse is dat je hoopt dat de leden van het 6e een paar goede auto’s hebben. Uitwedstrijden tegen Utile Dulci, Inter Nos en Reynaerde. Je komt nog eens ergens als schaker! Vorig seizoen werd er hard gestreden in deze klasse met een voortdurend stuivertje wisselen voor de promotieplekken. Ook dit seizoen zal er een stevige competitie zijn. Mijn favoriet is het vorig jaar uit de promotieklasse gedegradeerde Zwarte Pion uit Lisse, maar wellicht zorgt LSG 6 in de 3e ronde voor een stunt.
Prognose: 2e/3e

2e klasse (LSG 7)
Vorig jaar kampioen en dus is team 7 gepromoveerd naar de 2e klasse. Het zal lastig worden, maar middenmoot/handhaving moet goed mogelijk zijn. Absolute favoriet is Daniël Noteboom uit Noordwijk.
Prognose: 5e/6e

3e klasse (LSG 8)
Voor LSG 8 (6-tal) zal het helaas vooral een opgave zijn om volledig aan de start te kunnen verschijnen. Het was dit jaar ontzettend krap, maar uiteindelijk hebben we besloten om toch een 8e team in te schrijven. We hopen hierbij ook op enige clementie van de LSB. Qua schaken schat ik in dat het iets onder de middenmoot zal worden. De favoriet is hier het compleet verdwaalde Bodegraven (vroeger nog vaste gast in de promotieklasse!)
Prognose: 6e

Aan alle teams natuurlijk nu de taak om mijn prognose te overtreffen! Veel succes!

Tekst: Daan Binnendijk

Geplaatst in LeiSB, LSG 5, LSG 6, LSG 7, LSG 8
2 reacties op “Voorbeschouwing externe competitie LSB
 1. Eric schreef:

  Een paar zaken die mij opvielen:

  LSG 5 speelt *vanavond* al de eerste wedstrijd tegen Voorschoten 3.

  LSG 7 speelt eerst op 10 november de *tweede* ronde en daarna op 8 december de *eerste* ronde.

  • Daan Binnendijk schreef:

   De wedstrijd van LSG 7 tegen Sassenheim uit de 1e ronde is uitgesteld naar december omdat het speellokaal van Sassenheim nog niet beschikbaar is, zelfs het materiaal is even niet beschikbaar. Nou zou je zeggen, had de wedstrijd dan omgedraaid (heb ik ook aangeboden), maar gezien het bovenstaande is de club Sassenheim dit seizoen nog niet begonnen met schaken. Men had de voorkeur voor verplaatsen, wat op zich natuurlijk ook prima is (zo hebben we nu op 13 oktober de 2e ronde van het Zwitsers kunnen spelen).
   Mij viel op dat het vijfde weer de laatste wedstrijd tegen Leithen speelt. Dat geeft nog tijd om met Coenraad het dolle torenmotief nog eens door te nemen.